Miljoenen euro’s aan harddrugs en geld gepakt bij oprollen crystal meth drugslabs

De politie heeft voor miljoenen euro’s aan harddrugs in beslag genomen bij het oprollen van meerdere crystal meth drugslabs.

Agenten hebben dinsdagochtend acht verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van harddrugs. De politie doorzocht vijf woningen en een bedrijfspand en trof in zowel een woning als in het bedrijfspand een drugslab waar vermoedelijk crystal meth (methamfetamine) werd gemaakt.

De woningen van de verdachten en een bedrijfspand zijn doorzocht door een team van agenten en een speurhond. In een woning in Voorburg en een bedrijfspand in Vlaardingen werden drugslabs aangetroffen waar vermoedelijk crystal meth werd geproduceerd. In totaal zijn enkele tientallen kilo’s harddrugs in beslag genomen. De straatwaarde hiervan zou rond de vijf miljoen euro liggen. De drugslabs zijn ontmanteld. Verder nam de politie grote hoeveelheden cash geld, twee vuurwapens, vijf auto’s en waardevolle goederen in beslag.

De verdachten kwamen bij de politie in beeld na onderzoek naar een crystal meth lab op de Kryptonstraat in Zoetermeer. Het drugslab werd op 16 september ontdekt na een melding van stank. De recherche startte een onderzoek waaruit de verdachten naar voren kwamen als betrokkenen. De verdachten zijn vijf mannen met leeftijden tussen de 46 en 70 jaar en drie vrouwen tussen 30 en 78 jaar oud. Ze komen uit Delfgauw, Den Haag, Voorburg en Rotterdam.

Een deel van de aangetroffen partij crystal meth. © Politie