Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Miljoenen euro’s cash buit bij spectaculaire overval op vliegtuig in Albanië

Bij een spectaculaire overval op de luchthaven van de Albanese hoofdstad Tirana hebben criminelen miljoenen euro’s buitgemaakt.

De daders forceerden een ingang die door de brandweer gebruikt kan worden om bij het toestel van Austrian Airlines te kunnen komen. Het vliegtuig stond op dat moment klaar om te vertrekken en stonden de turbines al te draaien toen de overvallers arriveerden.

De daders zijn er uiteindelijk vandoor gegaan met miljoenen euro’s cash. Het precieze bedrag is niet bekend maar het zou ergens tussen de 2 en 10 miljoen euro liggen. Na de overval ontstond er een achtervolging tussen de politie en de daders waarbij over en weer werd geschoten. Eén overvaller is hierbij om het leven gekomen en werd langs de weg gevonden met een vuurwapen, een granaat en een magazijn op zak.

Drie overvallers wisten uiteindelijk te ontkomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de spectaculaire overval en mogelijke betrokkenen. Het toestel van Austrian Airlines kon uiteindelijk drie uur later, en miljoenen euro’s lichter, vertrekken.