Cash geld gevonden bij inval garage Wormerveer. © OM.nl

Miljoenen euro’s cash met geldhonden opgespoord bij inval in garage Wormerveer

Bij een inval in een garagebedrijf in Wormerveer een aantal dagen geleden heeft de politie miljoenen euro’s cash aangetroffen. Daarnaast zijn er auto’s met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De ingebouwde verborgen ruimtes werden afgelopen dinsdag ontdekt door medewerkers van de douane. De verborgen ruimtes worden vaak gebruikt bij het vervoeren van bijvoorbeeld drugs, grote sommen cash en/of vuurwapens. De controle aan de Inzet in Wormerveer vond plaats in samenwerking tussen het OM, politie, gemeente Zaanstad, Douane en het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit).

Een 34-jarige man uit Beverwijk en een 30-jarige man uit Zaandam zijn bij de actie aangehouden. De 34-jarige verdachte werd in 2014 veroordeeld wegens diefstal, heling en het omkatten van auto’s. Omdat er signalen waren dat er in het garagebedrijf opnieuw strafbare feiten werden gepleegd is besloten om een controle uit te voeren.

Met geldhonden werd gezocht naar cash geld in de garage. Dit werd ook in grote hoeveelheden aangetroffen. Eerder meldde de politie al dat het ging om heel veel geld, maar het exacte bedrag was niet bekend. Na telling blijkt het nu te gaan om meer dan 3 miljoen euro. De opgepakte verdachten worden naast heling en diefstal ook verdacht van witwassen.