De woning van 'Pablo Escobar van Granada' met een vliegtuig zoals Escobar in Colombia had. © Guardia Civil

Miljoenen in beslag bij oprollen drugsbende ‘Pablo Escobar van Granada’

In Spanje is een crimineel aangehouden die de ‘Pablo Escobar van Granada’ wordt genoemd.

Het onderzoek naar de drugsbende rond de 40-jarige ‘El Nata’ werd al enige tijd terug aangehouden door de politie. Het onderzoek naar de andere bendeleden werd voortgezet en is recent pas afgerond. Daarop heeft de Spaanse politie besloten de resultaten bekend te maken.

De leider van de drugsbende bleek tijdens doorzoekingen een fan te zijn van Pablo Escobar. De man ging zover dat hij zijn huis vernoemde naar het landgoed van Escobar in Colombia, Hacienda Napoles. Ook liet hij een vliegtuig bouwen boven een poort zoals de Colombiaanse drugsbaas ook had. Verder trof de politie foto’s aan in het huis waarin ‘El Nata’ en medeverdachten te zien waren met vuurwapens, cash en andere verdachte zaken.

Bij de acties zijn in totaal 75 personen aangehouden in Spanje en Polen. Volgens het onderzoeksteam smokkelde de criminele organisatie grote hoeveelheden wiet en hasj vanuit Spanje naar Polen. De politie heeft bij de invallen voor ruim 8 miljoen euro aan bezittingen, onroerend goed en cash geld in beslag genomen.