© Pixabay on Pexels.com

Miljonair schuldig bevonden na doodschieten vrouw tijdens jacht luipaard: ‘was ongelukje’

Een Amerikaanse miljonair wordt verdacht van het doodschieten van zijn 30 jaar jongere vrouw tijdens het jagen op een luipaard.

Het gaat om het echtpaar Lawrence Rudolph en zijn vrouw Bianca. De twee hadden een passie voor de jacht op wilde dieren en zijn in 2016 naar Zambia gereisd om een luipaard te doden. Hiervoor namen ze twee jachtgeweren mee, namelijk een Remington .375 en een Browning A5 12 Gauge.

Na ruim twee weken samen op jacht werd Bianca tijdens het inpakken van haar koffers fataal geraakt door een kogel. Haar echtgenoot verklaarde achteraf dat het geweer per ongeluk was afgegaan tijdens het inpakken en dat hij op dat moment in de badkamer was.

De miljonair heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn maar is desondanks aangeklaagd. Het OM is ervan overtuigd dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht om het geld van haar levensverzekering, ruim 4,8 miljoen euro, op te strijken.

Volgens zijn advocaat David Markus had Rudolph echter geen financieel motief om zijn vrouw te vermoorden. Daarvoor verwezen ze naar de gerechtelijke documenten, waaruit blijkt dat de man een tandartspraktijk runt in de buurt van Pittsburgh, met een waarde van ruim tien miljoen dollar.

De jury heeft de tandarts nu schuldig bevonden inzake moord én verzekeringsfraude. De strafmaat is nog niet bekend en zal later worden vastgesteld.