Miljonair schuldig bevonden na per ongeluk op tv bekennen moord tijdens opnames documentaire

De Amerikaanse miljonair Robert Durst is schuldig bevonden aan een moord die hij per ongeluk bekende in een documentaire.

De 78-jarige Durst werd zaterdag door een jury in Californië schuldig bevonden aan de moord op een vriendin van hem in 2000. Hij schoot Susan Berman door haar hoofd om te voorkomen dat ze zou getuigen in de zaak rond de verdwijning van zijn eerste vrouw, Kathleen McCormak. De miljonair is verdachte in de verdwijningszaak maar nooit vervolgd.

Een documentaire van HBO uit 2015 bracht de Berman-zaak weer aan het rollen. Tijdens de opnames van ‘The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst’, versprak hij zich. Durst was even naar de wc gegaan en vergat dat zijn microfoon nog aanstond en gekoppeld was. Zodoende kon iedereen meeluisteren toe hij tegen zichzelf mompelde: ‘Wat heb ik in hemelsnaam gedaan? Ze allemaal vermoord, natuurlijk.’

Volgens de aanklagers hebben de opnames de zaak het laatste zetje gegeven. Zonder de bekentenis zou Durst waarschijnlijk niet zijn vervolgd. Wat voor straf hij opgelegd krijgt is nog niet bekend. Naar verwachting zal het een levenslange gevangenisstraf worden voor de miljonair.