De politie heeft in het onderzoek naar de verdwenen Belgische loodgieter Johan van der Heyden, opnieuw aanhoudingen verricht.

Agenten hielden afgelopen vrijdag twee minderjarige jongens aan op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. Omdat deze verdachten minderjarig zijn, is de politie erg terughoudend met het geven van identiteitsinformatie. Hun woonplaats en leeftijden worden dan ook niet bekend gemaakt.

In de nacht van afgelopen zaterdag 16 op zondag 17 november werd ook nog een 30-jarige verdachte aangehouden in een woning in Hoogerheide wegens mogelijke betrokkenheid bij de zaak. De 30-jarige man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is aangehouden door een arrestatieteam. Alle verdachten zijn ingesloten en worden verhoord door rechercheurs.

Agenten hielden recent in Steenbergen en omgeving verschillende onderzoeken waarbij er nieuwe informatie binnen is gekomen. Eén van de tips die bij de politie binnenkwam ging over de witte bus van de 56-jarige Johan van der Heyden, een Peugeot Boxer. Deze bus zou aan de Schansdijk in Steenbergen hebben gestaan voordat hij, leeg, werd aangetroffen in Den Bosch.

Na de aanhoudingen zijn op verschillende locaties doorzoekingen verricht. Hierbij zijn goederen in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie gaat uit van een misdrijf en eerder werd bekend dat Van der Heyden mogelijk in stukken is gesneden in een loods in Nederland. In totaal zitten nu zes personen vast in verband met deze zaak. Vijf in Nederland en één vrouw in België. Het onderzoek naar de verdwijning is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.