Misdaad loont

Als je Sanjay D. heet. Want de beste man heeft in 2008 € 1.250.000,00 gestolen uit een kluis van de Nederlandsche Bank. De verdachte werkte destijds bij de Nederlandsche Bank en is sinds de roof verdwenen. Verschillende bronnen melden dat Sanjay een luxe leven leidt in India.

Gistermiddag werd zijn strafzaak behandeld door de rechtbank in amper 20 minuten. Verdachte zal bij ‘verstek’ worden veroordeeld. Aangezien er geen serieuze pogingen worden verwacht van de Indiase autoriteiten om D. op te sporen.

Dat hij ooit uit zich zelf terug komt naar Nederland, gelooft niemand. Met € 1.250.000,00 kom je heel ver in een derde wereld land als India. Zelfs in Nederland hoef je nooit meer te werken na zo een buit.

Op 9 september 2008 sloeg Sanjay zijn slag. Op camerabeelden is te zien hoe D. elke keer van de kluisruimte naar de toilet ging met een tas waar waarschijnlijk de geldbundels in hebben gezeten. De verdachte was in het bezit van valse kluissleutels. De roof werd pas twee weken later ontdekt. Toen Sanjay allang de benen genomen had naar India.

Een zwager meldde dat D. na de roof opeens met 500 euro briefjes strooide. En een grote villa en een luxueus appartement heeft aangeschaft in zijn thuisland India. Bij zijn ex-vriendin werden twee goudstaven en 50.000 euro aan contanten gevonden.

De officier van justitie heeft vier jaar gevangenisstraf geëist. De uitspraak is op 24 december.