De 20-jarige vrouw uit IJmuiden die onlangs aangifte deed van mishandeling in Haarlem door een groep Marokkanen heeft bekend dat zij het verhaal compleet uit haar duim gezogen heeft.

Vrijdag 4 oktober zou zij in de bus richting Haarlem een discussie hebben gehad met twee mannen. Zowel de vrouw als de mannen zouden bij de halte Minahassastraat aan de Rijksstraatweg in Haarlem zijn uitgestapt. Toen zij op de kruising Rijksstraatweg/Planetenlaan aankwam zou zij door nog vier andere mannen, die kennelijk bij het tweetal uit de bus hoorden, zijn opgewacht. Vervolgens zouden de zes mannen, volgens de aangeefster vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, haar mishandeld hebben. Diezelfde avond heeft de vrouw aangifte gedaan bij de politie.

De politie heeft de zaak direct hoog opgenomen en uitgebreid onderzocht. Er is fors geïnvesteerd om te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld die avond. Diverse camerabeelden zijn opgevraagd en uitgekeken, er heeft een passantenonderzoek plaatsgevonden en er zijn getuigen getraceerd en gehoord.

Tijdens dit onderzoek bleek dat zowel de camerabeelden als de diverse getuigenverklaringen het verhaal van de vrouw totaal niet ondersteunden. Omdat er vermoedt werd dat ze een valse aangifte had gedaan is zij ontboden op het politiebureau en geconfronteerd met de verschillen tussen haar verklaring en de onderzoeksbevindingen. Daarop bekende zij het verhaal compleet verzonnen te hebben.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl