Vrijdag hebben arrestatieteams in Amsterdam drie mannen aangehouden op overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Bij huiszoekingen werden onder meer mitrailleurs, shotguns en handgranaten gevonden.

De recherche startte een onderzoek nadat er informatie was binnengekomen dat er zware wapens aangeschaft zouden worden. Hierop werden verschillende teams van de recherche ingeschakeld.

De verdachten werden op verschillende locaties aangehouden. Het gaat om drie personen waarvan een aantal een gebruiksklaar vuurwapen voorhanden had. Naast de aanhoudingen werden onder andere in Amsterdam huiszoekingen gedaan. Daarbij werden meerdere zware wapens aangetroffen waaronder een automatisch pistool, een machinepistool, meerdere machinegeweren, shotguns en handgranaten. Ook zijn een aantal kogelvrije vesten in gevonden en in beslag genomen.

De politie gaat nu onderzoek of de aangetroffen vuurwapens eerder gebruikt zijn bij misdrijven zoals liquidaties of overvallen. Daarnaast onderzoekt de recherche wat de verdachten, allen bekenden van de politie, van plan waren met de wapens.