© San Jose Police Department

MMA-vechter Cain Velasquez vrij op borgtocht van miljoen na schieten op kindermisbruiker

MMA-vechter Cain Velasquez is vrijgelaten op een borgtocht van een miljoen.

De vechter zat al enige tijd vast voor poging moord. Hij schoot op een kindermisbruiker en is daarvoor vastgezet. Veel mensen staan aan de kant van Velasquez die het recht in eigen handen nam toen de pedofiel op vrije voeten werd gesteld. Na eerder een borgtocht te hebben afgewezen is een rechtbank nu akkoord. De MMA-vechter mag zijn rechtszaak onder voorwaarden in vrijheid afwachten.

De 39-jarige vechter opende in San Jose aan de westkust het vuur op een auto met meerdere inzittenden. Volgens lokale media zou het gaan om een wraakactie. Een minderjarige familielid van Velasquez, naar verluidt zijn dochter, zou zijn misbruikt op een kinderdagverblijf. De dader zou de 43-jarige Harry Eugene Goularte zijn die nog woont bij zijn moeder, die een kinderdagverblijf vanuit huis runt.

De verdachte van het misbruik werd aangehouden en is onder toezicht weer vrijgelaten. Enkele dagen daarna zocht de MMA-vechter Goularte op. Dit mondde uit in een schietpartij. De politie is in actie gekomen en heeft Velasquez aangehouden op verdenking van poging tot moord. Het onderzoek naar de motieven en omstandigheden zijn volgens de politie in volle gang.