Woensdag 31 juli heeft de politie in Kerkrade in een loods drie opleggers aangetroffen die dienden als mobiele wiethokken. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Naar aanleiding van een anonieme melding kwam de politie de afgelegen loods op bedrijventerrein de Locht op het spoor. Na enig onderzoek werd geconstateerd dat er mogelijk een wietplantage in de loods aanwezig zou zijn. Onder meer waren de ramen geblindeerd wat een aanwijzing is voor de aanwezigheid van een plantage.

Bij doorzoeking van de loods werden binnen drie opleggers aangetroffen die dienden als mobiele wietplantage. In alle opleggers bleek een in werking zijnde wietplantage. In totaal stonden er 1.116 planten van ongeveer 1.20 m hoog. Tevens bleek er sprake van diefstal van stroom.

Alle planten en benodigdheden voor het kweken van wiet zijn in beslag genomen en zullen spoedig worden vernietigd. Ten tijde van doorzoeking was er verder niemand aanwezig in het pand en zodoende zijn er ook geen aanhoudingen verricht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verantwoordelijke(n).

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie