© Pixabay on Pexels.com

Moeder 6-jarige jongen die lerares op school neerschoot aangeklaagd

De moeder van een 6-jarige jongen die zijn lerares neerschoot, wordt aangeklaagd.

De moeder van het 6-jarige jongetje dat begin dit jaar zijn basisschooljuf neerschoot in Virginia, wordt aangeklaagd voor verwaarlozing van haar kind en het roekeloos achterlaten van een geladen vuurwapen. Op deze vergrijpen staat een gecombineerde maximale celstraf van zes jaar. De advocaat van de moeder beweert echter dat het wapen achter slot en grendel lag, op een plank die hoger dan 1,8 meter was.

Op 6 januari raakte de 25-jarige lerares Abigail Zwerner zwaargewond bij het schietincident. Ze werd onder vuur genomen toen ze aan een leestafel zat en werd geraakt in haar borst en hand. Hoewel de schoolleiding kort voor het incident werd gewaarschuwd dat het jongetje een wapen had en in een “gewelddadige” bui verkeerde, besloten ze om de situatie af te wachten omdat de school bijna uit was. Zwerner heeft de schoolleiding vervolgens voor de rechter gesleept vanwege nalatigheid.

Aanklager Howard Gwynn van de stad Newport News besloot vorige maand het jongetje niet te vervolgen omdat hij van mening was dat een kind van die leeftijd niet in staat is om het rechtssysteem te begrijpen. Maar hij sloot niet uit dat anderen wel zouden worden aangeklaagd. Ook na de aanklacht tegen de moeder van het jongetje sluit Gwynn niet uit dat er meer mensen zullen worden vervolgd.