© US Army via Wikimedia Commons

Moeder en dochter aangehouden na aangifte tegen huurmoordenaar die contract niet na is gekomen

Een moeder en dochter zijn aangehouden nadat ze aangifte zijn gaan doen tegen een huurmoordenaar die zijn contract niet zou zijn nagekomen.

Volgens de Spaanse politie zijn de vrouwen naar een politiebureau in Madrid gegaan om aangifte te doen. De agenten hoorden hun verhaal aan en waren zeer verbaasd over wat de moeder en dochter vertelden. Naar eigen eggen hadden ze een contract op papier opgesteld waarin een huurmoordenaar akkoord ging met het uitvoeren van een moord. De man was dit niet nagekomen en de vrouwen besloten om aangifte te doen.

De politie heeft de twee vervolgens aangehouden en vastgezet. In het contract stond dat de vriend van de dochter akkoord ging met het uitvoeren van de moord. Het slachtoffer was de ex-vriend van de 52-jarige moeder. Er werd een bedrag van 7000 euro als voorschot betaald en daarna gebeurde er niets. De vrouwen werden daar zo kwaad om dat ze besloten de politie in te schakelen. Als ze even hadden nagedacht dan waren ze tot de conclusie gekomen dat naar de politie stappen het laatste is wat je wil doen in een soortgelijke situatie.

Het meest opmerkelijke aan dit verhaal is dat het drietal dacht dat het wel slim was om dit allemaal op papier vast te leggen en te ondertekenen. In juni was de vastgestelde termijn voor het uitvoeren van de opdracht verstreken en zijn de verdachten naar de politie gestapt. Het drietal zit nu vast en riskeert een gevangenisstraf.