Een moeder en dochter zijn zaterdagmiddag aangehouden in Breda in verband met de mishandeling van toezichthouders (BOA’s) na een conflict vanwege een bekeuring.

Het ging mis toen een vrouwelijke BOA in de Boschstraat een auto op een betaalstrook zag staan. Na controle bleek dat er niet betaald was en daarop werd de bestuurster, een 38-jarige vrouw, aangesproken. De vrouw vertelde dat haar dochter iets moest ophalen en precies op dat moment stapte een jonge vrouw in.

De toezichthouder vertelde de dames dat zij een bekeuring kregen voor het niet betalen voor het parkeren in een betaalzone. Er ontstond een discussie met de zojuist ingestapte vrouw die riep dat zij dat niet kon maken. De parkeercontroleurs legden nogmaals uit dat er bekeurd werd waarna zij doorliepen.

In de Korte Boschstraat werden de handhavers opnieuw door de bijrijdster aangesproken die een beroep deed op het gratis kwartiertje. Hier was echter geen sprake van omdat het voertuig niet geregistreerd stond. De discussie escaleerde waarna de jonge vrouw uitstapte en begon te schelden. Vervolgens pakte ze de vrouwelijke BOA vast en sloeg haar in het gezicht. Haar mannelijke collega greep in en pakte de dochter vast.

Hierop stapte moeder ook uit de auto die de mannelijke handhaver op zijn hoofd sloeg. De dochter kon daardoor loskomen en gaf aangeefster een duw die daardoor op de grond viel. Ze kon enkele schoppen in de richting van haar hoofd ontwijken. Uiteindelijk kon de politie via het kenteken de vrouwen uit Terheijen aanhouden. De moeder en dochter (18) zijn verhoord en weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.