© Politie

Moeder en dochter aangehouden voor mishandeling politieagent

De politie in Helmond heeft een moeder en dochter aangehouden voor het mishandelen van een politieagent.

Bij de politie kwam donderdagavond informatie binnen dat een scooter was doorgereden nadat deze tegen een auto en een fietser was aangereden. Er werd een kenteken doorgegeven dat leidde naar een woning in de Hopmanstraat.

In de woning waren de bewoonster aanwezig en een aantal tienermeiden. Als snel bleek dat één van de meiden, een 13-jarige zonder rijbewijs, op de scooter had gereden. Toen de politie het meisje vroeg mee te gaan naar het politiebureau om verder uit te zoeken wat nu precies was gebeurd, ontstond een dreigende situatie.

De moeder sloeg de agent in zijn gezicht en er volgde een worsteling. De agent werd bij zijn keel gegrepen en tijdens de worsteling viel hij met zijn arm door een ruit. Toen de gewonde agent kans zag om de woning uit te lopen kreeg hij nog wat klappen van enkele aanwezigen.

De verdachte moeder werd diezelfde avond aangehouden inzake mishandeling. Een dag later werd haar 13-jarige dochter opgepakt. Ook zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van de politieagent.