Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Moeder en ex-vriend uit Helmond vrijgesproken voor cocaïne in lichaam 2-jarige dochter

Een man en vrouw uit Helmond zijn vrijgesproken door de rechtbank in een zaak rond een meisje (2) dat sporen van cocaïne in haar lichaam had.

In juni 2020 werd het meisje met letsel in het gezicht en in de hals naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de officier van justitie heeft de toenmalige vriend van de moeder, een 40-jarige man, het kind geslagen en geschopt. In het ziekenhuis werden in de urine van de peuter resten van cocaïne aangetroffen. Hiervoor zou volgens het OM de moeder verantwoordelijk zijn.

Zowel de man als de 35-jarige vrouw zijn door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken. De vrouw verklaarde dat zij van januari tot en met juni 2020 meerdere malen thuis cocaïne gebruikte terwijl haar dochtertje in dezelfde woning verbleef. De rechtbank kan echter niet onomstotelijk vaststellen dat de vrouw voorwaardelijke opzet heeft gehad op de kans dat er cocaïne in het lichaam van haar dochtertje terecht zou komen. Dit is volgens een woordvoerder juridisch gezien nodig om tot een bewezenverklaring te kunnen komen.

De verklaringen van de man, in een later stadium afgelegd als verdachte in de parallelle strafzaak en mogelijk met de bedoeling om zichzelf vrij te pleiten en zijn ex-vriendin zwart te maken, zijn onvoldoende betrouwbaar om een bewezenverklaring te kunnen staven. Andere bewijzen ontbreken. Daarom wordt zowel de man, inzake mogelijke mishandeling, en de vrouw vrijgesproken.