Moeder en vader opgepakt na rooftocht bij verschillende winkels met drie kleine kinderen

De politie heeft in Tilburg een moeder en vader aangehouden die met drie kleine kinderen op rooftocht zijn gegaan.

Op woensdagmiddag kwam er een melding bij de politie van een winkeldiefstal bij een parfumerie aan de Heuvelstraat. De beveiliging had een gezin met drie kinderen betrapt die daar meerdere spullen zouden hebben gestolen. Toen ze betrapt werden sloegen de verdachten op de vlucht met de beveiliger in achtervolging. De medewerker van camerabewaking zag dat ze in een auto met een buitenlands kenteken stapten en wegreden.

Het merk en type van de vluchtende auto werd aan de politie doorgegeven die direct een onderzoek heeft ingesteld in de omgeving. Op een gegeven moment werd de auto gesignaleerd en is de bestuurder aan de kant gezet. In de wagen zaten een man en vrouw en drie kinderen onder de 12 jaar. Ook lagen er verschillende spullen in die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

In de auto bleken gestolen spullen te liggen. Enkele spullen waren uit een andere winkel in het centrum te komen. Van de resterende goederen bleek de herkomst niet direct te achterhalen. De ouders beide 32 jaar uit Ierland zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De kinderen zijn overgedragen aan Jeugdzorg.