Op Schiphol zijn een moeder en zoon gepakt die een groot geldbedrag probeerden te smokkelen in hun buik. Het tweetal had bijna 300.000 euro aan contanten geslikt.

De geldsmokkelaars, een 51-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Venezuela, liepen op 21 juni tijdens een controle tegen de lamp. De moeder en zoon waren van plan naar Zuid-Amerika te vliegen toen de bollen met geld werden ontdekt.

In de kleding van de man bleken zeven bollen met geld te zijn verstopt wat aanleiding was voor verder onderzoek. Daaruit bleek dat de man en zijn moeder beide geld in hun lichaam vervoerden.

Op een gegeven moment werd de man onwel en moest hij met spoed naar het ziekenhuis. Daar zijn 33 bollen met brieven van 500 euro erin verwijderd. Zijn moeder bleek 20 bollen met geld te hebben geslikt.

Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) is onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland een onderzoek gestart. De verdachten zitten vast. De rechtbank heeft deze week hun voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.