Moeder opgepakt na ruilen kind (2) voor goedkope auto uit 1992

In de Verenigde Staten is een moeder aangehouden die haar kind (2) aan een stel gaf in ruil voor een goedkope auto uit 1992.

De zaak kwam in juli 2019 aan het licht toen een kind met blauwe plekken werd opgenomen in een ziekenhuis in North Carolina (Verenigde Staten). Medewerkers van het ziekenhuis kregen argwaan en belden de politie omdat ze de zaak niet vertrouwden. De 47-jarige Tina Chavis had het kind bij zich en beweerde de moeder te zijn. Later kwam ze met het verhaal dat ze het kind had geadopteerd. Ze was echter niet in staat om officiële documentatie van dat adoptieproces te produceren.

Na een onderzoek werd Chavis gearresteerd en in de gevangenis van Davidson County geplaatst. Haar man de 53-jarige Vincenco Romero werd ook opgepakt en vastgezet. De politie kwam erachter dat de biologische moeder van het kind, Alice Todd (45), haar kind in 2018 aan het stel had gegeven in ruil voor een Plymouth Laser uit 1992. De vrouw werd daarop ook aangehouden. De drie zitten vast en verschijnen binnenkort voor de rechter. Het kind wordt verzorgd door een familielid.