Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Moeder uit Apeldoorn veroordeeld tot 12 jaar cel voor doden twee kinderen

Een moeder uit Apeldoorn is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor de moord op haar twee kinderen in 2013.

Eerder had de vrouw van de rechtbank een gevangenisstraf van negen jaar en tbs met verpleging opgelegd gekregen. Het gerechtshof is hier in hoger beroep niet in meegegaan. Met de advocaat-generaal is het gerechtshof van oordeel dat het wettelijke vereiste dat de vrouw een gevaar is voor de veiligheid van anderen, niet kon worden vastgesteld. De daarover rapporterende en ter zitting ondervraagde deskundigen gaven aan dat de tbs-maatregel vooral bedoeld zou zijn om de vrouw te behandelen en te begeleiden bij haar re-integratie in de samenleving ter voorkoming van gevaar voor haarzelf. Aldus het gerechtshof.

De verdediging vroeg om vrijspraak omdat de verdachte moeder de feiten zou hebben gepleegd onder invloed van antidepressiva. Zonder dat gebruik zouden de moorden nooit zijn gepleegd. Aldus de raadsman. Na voorlichting door diverse deskundigen heeft het hof die stelling verworpen en de vrouw een gevangenisstraf opgelegd.