Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Moeder veroordeeld tot gevangenisstraf nadat 6-jarige zoon lerares neerschoot

De moeder van een 6-jarig jongetje in Virginia, VS, dat een wapen mee naar school nam en zijn lerares neerschoot, is veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf.

De verdachte bekende schuldig te zijn aan wapenbezit onder invloed van drugs en het verstrekken van onjuiste informatie op een formulier voor een wapenvergunning. Beide vergrijpen resulteren in dezelfde gevangenisstraf, die gelijktijdig wordt uitgezeten.

De vrouw gaf ook toe schuldig te zijn aan verwaarlozing van haar kind, waarvoor ze mogelijk zes maanden extra gevangenisstraf kan krijgen. De uitspraak daarvoor wordt op 15 december verwacht. Het jongetje, dat wordt omschreven als met “extreme emotionele problemen”, wordt niet strafrechtelijk vervolgd.

In januari nam de 6-jarige het vuurwapen van zijn moeder mee naar school en schoot lerares Abby Zwerner neer. Zwerner, die zwaargewond raakte, heeft onlangs toestemming gekregen om een rechtszaak van 40 miljoen dollar aan te spannen tegen de scholenkoepel. Ze beweert dat de koepel nalatig was en waarschuwingen over de jongen negeerde. De koepel probeerde de zaak te stoppen door te stellen dat Zwerner alleen in aanmerking kwam voor een werknemerscompensatie.