Moeder veroordeeld tot levenslang voor moord vijf kinderen na foto ex met nieuwe vriendin op Facebook

In Duitsland is een moeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het doden van vijf van haar kinderen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) bracht de 28-jarige Christiane K. vijf van haar zes kinderen uit woede om het leven. De vrouw zou op Facebook een foto van haar echtgenoot hebben gezien met zijn nieuwe vriendin. Daarop stuurde ze haar ex een bericht waarin ze meldde dat hij zijn kinderen nooit meer zou zien.

Agenten stelden een onderzoek in en in september 2020 werden de lichamen van de dode kinderen gevonden. De slachtoffers waren 1, 2, 3, 6 en 8 jaar oud. Het zesde kind, toen 11 jaar oud, was op school toen zijn drie zusjes en twee broertjes door hun moeder om het leven werden gebracht. Eerst kregen ze medicatie toegediend om slaperig te worden en vervolgens zijn de kinderen één voor één verstikt en/of verdronken in bad.

Volgens Duitse media vroeg K. haar oudste zoon nog om samen zelfmoord te plegen maar die weigerde dit. Daarop sprong de vrouw in haar eentje voor een trein bij station Dusseldorf, maar overleefde de zelfmoordpoging. Toen ze werd aangehouden probeerde ze de schuld nog af te schuiven op een onbekende man die bij haar zou hebben ingebroken.