In de geruchtmakende zaak rondom de Bende van Nijvel heeft de Belgische politie mogelijk een grote doorbraak. Eén van de bendeleden, genaamd ‘De Reus’, zou zijn ontmaskerd.

Dat melden verschillende Belgische media. Het zou gaan om en voormalig rijkswachter, die eind jaren zeventig lid was van de elite-eenheid Groep Diane. Op zijn sterfbed, twee jaar geleden, heeft de man aan een familielid opgebiecht dat hij ‘De Reus’ was uit de Bende van Nijvel.

Na de opmerkelijke bekentenis is de familie van de ex-rijkswachter naar politie en justitie gegaan. Er is een onderzoek ingesteld maar de autoriteiten willen verder niets kwijt. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de politie ontdekt dat de man op de dagen van de bloedigste overvallen van de bende, eind 1985, telkens verlof had.

De Bende van Nijvel houdt de Belgen 35 jaar na de eerste overval nog steeds bezig, wat ook logisch is aangezien er nooit iemand is aangehouden. De bendeleden pleegden tussen 1982 en 1985 zeer bloedige overvallen waarbij veel doden vielen op warenhuizen, supermarkten en restaurants.