© Politie

Mogelijk nieuwe verdachten in beeld voor brute overval op Mark Gillis van Massa is Kassa

De politie heeft mogelijk nieuwe verdachten in beeld in de zaak rond de overval op Mark Gillis van Massa is Kassa.

‘Het onderzoek is nog volop gaande. We hebben zicht op mogelijke andere verdachten’, laat een woordvoerder van ze politie weten. ‘Er zijn nog andere sporen die nu verder worden onderzocht door het NFI. Mogelijk leidt dat tot nieuwe matches. Verder onderzoek moet dat uitwijzen.’

In de nacht van 6 op 7 november 2021 werd het slachtoffer bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer door meerdere mannen overvallen. Gillis werd toegetakeld en beroofd van meerdere spullen. De daders bleken op zoek te zijn naar een kluis, die niet aanwezig is in de woning.

De forensische recherche heeft na de brute overval uitgebreid sporenonderzoek gedaan in en om het chalet van het slachtoffer. Hierbij zijn diverse sporen werden veiliggesteld, waaronder DNA sporen achtergelaten door de daders.

Na onderzoek in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut kregen we op zo’n spoor een hit. Zodoende wist de politie achter de identiteit van één van de vermoedelijke daders te komen. De 39-jarige man uit Den Bosch werd in zijn woning aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Het onderzoek naar de overval op Mark Gillis van SBS6 reality-serie Massa is Kassa is in volle gang. Eerder werden een aantal andere mannen aangehouden maar dat bleken fanste zijn. De politie is nu nog op zoek naar twee andere overvallers.