Mogelijk is er iemand ontsnapt uit het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Een groot gebied rond het PBC is afgezet door de politie. De reden hiervan is niet bekendgemaakt. In het gebied rond het Pieter Baan Centrum zijn veel agenten aanwezig en boven de stad cirkelt een politiehelikopter. Volgens RTV Utrecht rijden politieauto’s met gillende sirenes door de stad. De politie was niet bereikbaar voor commentaar. Het Pieter Baan Centrum (PBC) is de psychiatrische observatiekliniek van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP), gevestigd te Utrecht.

In het PBC worden verdachten van ernstige delicten gedurende zeven weken onderzocht door gedragsdeskundigen. Het PBC is geen TBS-kliniek. Het PBC is formeel een Huis van Bewaring, met een specifieke taak: het brengt adviezen pro justitia uit. Gedragsdeskundigen van het PBC onderzoeken verdachten van ernstige delicten en adviseren vervolgens aan de rechter of het Ministerie van Justitie.

(UPDATE)

Het blijkt niet te gaan om een ontsnapping maar om een patiënt die zich agressief zou hebben gedragen. Op foto’s is te zien dat een raam van het Pieter Baan Centrum kapot is. In zo’n situatie treed het zogenaamde ‘veiligheidsprotocol’ in werking.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl