© Politie

Mogelijk ook vertrouwelijke gesprekken beland bij oprichter No Surrender door foutje politie

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de getapte gesprekken die bij de oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, zijn beland. Daartussen zou mogelijk ook vertrouwelijke communicatie zitten tussen advocaten en verdachten.

Door een foutje van de politie zijn getapte gesprekken van medegevangenen beland bij Klaas Otto. Het gaat om telefoontjes die gevangenen in het huis van bewaring in Middelburg hebben gepleegd met de gevangenistelefoon.

Van de rechter mocht de ex-generaal van No Surrender afgeluisterde gesprekken van zichzelf terugluisteren. Zodoende kreeg hij tientallen dvd’s en een harde schijf met de gesprekken erop. Daar bleken niet alleen opnames van hem op te staan maar ook van andere gevangenen.

Omdat er iets mis is gegaan bij het filteren denken verschillende advocaten dat er mogelijk ook strikt geheime gesprekken tussen raadslieden en hun cliënten bij Otto zijn beland. De politie kon niet uitsluiten dat zogenaamde geheimhoudersgesprekken op de dvd’s en harde schijf zijn terechtgekomen. Er loopt een onderzoek.