Mogelijke doorbraak in moordzaak Cuma Pinar

Woensdag 20 maart is in een woning in Rotterdam-Zuid een 24-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 42-jarige Cuma Pinar uit Hoogvliet.

Zondag 5 december 2010 werd het 42-jarige slachtoffer in een geleende Mercedes SL 500 onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam aangetroffen. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De verdachte werd aangehouden in een woning in Rotterdam-Zuid. Omdat er in de woning een vuurwapen werd aangetroffen, is ook de 25-jarige bewoonster gearresteerd.

Afgelopen maandag werd al een 24-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden in verband met deze zaak. De recherche denkt dat zij de vrouw is die naast Cuma Pinar in de auto zat toen hij voor het laatst in leven is gezien op zaterdag 4 december bij de Esso aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam.

Dinsdag 19 maart werd nog aandacht besteed aan de moordzaak in Opsporing Verzocht. Daar werd een link gelegd met twee golfjes die met de Mercedes CLS 500 richting de Van Brienenoordbrug reden en even later zonder Pinar terugkwamen. De uitzending heeft tot nu vier tips opgeleverd.

Bron: Politie