© Politie

Mogelijke doorbraak in onderzoek vermoorde Belg na vondst speciekuip met beton

De politie heeft in het onderzoek naar de vermiste Belg Johan van der Heyden een speciekuip met beton uit het water gevist.

Op zondag 2 juni 2019 is het laatst een teken van leven vernomen van het slachtoffer. De man reed die dag naar Nederland en is sindsdien spoorloos verdwenen. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd en is zijn lichaam nog altijd niet aangetroffen.

De politie heeft voor een tweede keer in Rijn-Scheldekanaal gezocht naar sporen. Er zouden geruchten zijn dat hij een beton zou zijn gegoten en in een speciekuip in het water zijn gegooid. Er is vandaag rond 15.00 uur inderdaad in het water een speciekuip met beton aangetroffen.

De kuip is na de vondst uit het water gehaald door de politie. Hij wordt zo snel mogelijk naar het NFI gebracht die de kuip en inhoud gaan onderzoeken. Het team hoopt zo snel mogelijk duidelijk te krijgen over de inhoud. De familie van de vermiste Belg is op de hoogte gebracht inzake de vondst.