Mogelijke link tussen carjacking en dode man in Zeist

De politie in Zeist onderzoekt of er een link is tussen een dode man die op 3 juni werd gevonden in een woning aan de Costerlaan, en een carjacking een dag eerder.

Woensdag 3 juni troffen agenten het stoffelijk overschot van een man aan in een woning aan de Costerlaan. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. Direct na de vondst startte de politie een grootschalig onderzoek. Tijdens het onderzoek werden aanwijzingen gevonden voor een mogelijke link tussen de carjacking een dag eerder, op dinsdag 2 juni, en de dode man.

Bij de carjacking werd een vrouw onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van haar auto aan de Voorheuvel in Zeist. De carjackers gingen er vervolgens vandoor in de richting van Amersfoort. Agenten zagen de auto rijden en zetten de achtervolging in. In Leusden kon één van de inzittenden worden aangehouden. De bestuurder ging er vandoor en wist te ontkomen. De politie onderzoekt nu of beide verdachten iets te maken hebben met de dode man in Zeist.

Ook van twee andere mannen die zich op 2 juni afzonderlijk van elkaar hebben gemeld bij verschillende ziekenhuizen in de regio wordt onderzocht of ze iets te maken hebben met de dode man in Zeist. Uit onderzoek blijkt hun mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.

Mogelijke link tussen carjacking en dode man in Zeist
Raadhuis in Zeist