Mogelijke link én persoonsverwisseling bij poging tot liquidatie in Oss en Berghem

Na onderzoek van de politie blijkt dat er mogelijk een link tussen twee pogingen tot liquidatie in Oss en Berghem. In beide gevallen waren vrouwen het slachtoffer en was er vermoedelijk sprake van een persoonsverwisseling.

Op 1 april 2015 werd in een woning aan de Narcishof in Oss de bewoonster onder vuur genomen door een man. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond. Na het schieten sloeg de dader op de vlucht. Na onderzoek is in een tbs-kliniek in Venray een verdachte aangehouden die vastzat voor een gewapende overval.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli 2016 werd na een verjaardagsfeestje in Berghem een 28-jarige vrouw uit Oss van dichtbij in haar hoofd geschoten op de parkeerplaats achter zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat. De vrouw overleeft de poging tot liquidatie. De politie heeft in die zaak nog niemand aangehouden.

Vrij snel na de schietpartij in Berghem gingen er geruchten rond dat er sprake was van een persoonsverwisseling. De recherche heeft meerdere scenario’s uitgebreid onderzocht en gaat er op basis van het onderzoek vanuit dat de moordaanslag in Berghem inderdaad niet gericht was op de 28-jarige vrouw uit Oss, maar voor de vrouw die in 2015 werd beschoten in haar woning.

In de zaken heeft de politie uitgebreid onderzoek verricht en belangrijke sporen veiliggesteld, waar de politie in deze fase van het onderzoek niet verder op ingaat. Het onderzoek naar de schietincidenten gaat daarom onverminderd verder en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.