De politie onderzoekt of er een mogelijke link is met motorclub Caloh Wagoh en de liquidatie van de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts.

Op 21 september 2017 werd het slachtoffer doodgeschoten op de Lisstraat in Spijkenisse. De liquidatie was tegenover een café dat gelinkt werd aan de motorclub. Sinds de moord is er een nieuwe eigenaar die niets te maken heeft met Caloh Wagoh of andere criminele activiteiten.

Die dag reed Bogaerts enige tijd door Spijkenisse en het leek erop dat hij niet precies wist waar hij moest zijn. Toen hij arriveerde in de Lisstraat werd het slachtoffer vrijwel direct onder vuur genomen. Bogaerts raakt zwaargewond en bezwijkt ter plekke aan zijn verwondingen.

De daders zijn na de liquidatie gevlucht in een zwarte BMW M5 Touring. De wagen is twintig minuten na de moord brandend aangetroffen in Barendrecht. De politie vond daar ook kleding die in brand was geraakt en die vermoedelijk van de daders is geweest. Van de kleding zijn DNA-sporen weten veiliggesteld.

De Belg woonde in Brasschaat en had een containerbedrijf en hield zich bezig met het kopen en verkopen van zeecontainers. Politie en justitie vermoeden dat Bogaerts verzeild is geraakt bij de handel en/of smokkel van harddrugs. Het onderzoek is in volle gang maar de politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.