‘Mogelijke link tussen geliquideerde Turkse mannen in Rotterdam én Rijswijk’

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van Mustafa Ates (50 uit Vlaardingen. De politie gaat uit van een misdrijf en mogelijk is er een link met de liquidatie van Zeki Yumusak (41).

Het lichaam van Mustafa Ates is zaterdag 22 juli gevonden op de Van der Kooijweg in Rijswijk. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Volgens bronnen van De Telegraaf kenden Mustafa Ates en Zeki Yumusak elkaar. Mogelijk is er een link tussen beide zaken. Zeki Yumusak werd afgelopen week doodgeschoten toen hij in zijn auto zat aan de Langenhorst in Rotterdam.

Kort na de liquidatie kwam er bij de politie melding binnen van een brandende auto. Het onderzoeksteam kijkt nu of de brandende BMW gebruikt is bij de moord op de Turkse man.

© Politie

Wanneer Mustafa Ates precies om het leven is gebracht is nog niet bekend. Hij werd op 22 juli dood gevonden en was toen gekleed in een donkere Nikebroek tot aan zijn knie. De broek had een blauwe streep aan de zijkant. Verder had hij een donkere trui met lange mouwen aan en droeg hij slippers van het merk Birckenstock.

Onder leiding van een officier van justitie werd direct een TGO (Team Grootschalige Opsporing) opgestart. De politie kijkt ook of er een link is tussen beide zaken en houdt rekening met alle scenario’s.