Mogelijke schutter aangehouden voor liquidatie Rachid Kotar bij sportschool Amstelveen

De politie heeft in een onderzoek naar de liquidatie van Rachid Kotar in Amstelveen, een vierde verdachte aangehouden.

De 20-jarige Amsterdammer is afgelopen vrijdag 19 februari aangehouden in het onderzoek naar de moord bij sportschool Health City. De Amsterdammer wordt ervan verdacht een van de schutters te zijn geweest en is door een arrestatieteam aangehouden in Amsterdam. De 20-jarige verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en zal vandaag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Het slachtoffer, de 39-jarige Rachid Kotar, werd op de parkeerplaats van een sportschool in Amstelveen op 12 december 2019 onder vuur genomen. Hij was op dat moment samen met zijn 4-jarig kind. De schutter was in het zwart gekleed en schoot van dichtbij op Kotar en sloeg daarna op de vlucht. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de liquidatie. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie en zou mogelijk gelinkt zijn aan de in Spanje geliquideerde Samir ‘Scarface’.

Eerder werden drie andere verdachten aangehouden. Een 18-jarige Amsterdammer werd recent aangehouden nadat er beelden werden getoond en hij zichzelf meldde bij de politie. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.