De voormalige politieagent die bekend is komen te staan als de ‘Golden State Killer’ is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De 74-jarige Joseph DeAngelo heeft bekend dat hij tussen 1975 en 1986 een lange reeks gruwelijke misdaden heeft gepleegd. DeAngelo gaf toe meerdere moorden en tientallen verkrachtingen te hebben gepleegd. ‘Ik heb geluisterd naar alles wat er gezegd is en heb oprecht spijt voor alle verdriet dat ik heb veroorzaakt.’ Aldus DeAngelo voor de rechter het vonnis uitsprak.

Hij bekende onder meer de moord op een docent in 1975. Sindsdien pleegde hij een reeks zware misdrijven zoals overvallen, verkrachtingen en moorden. De voormalig agent begon zijn reeks verkrachtingen in 1976. Een vrouw uit de stad Sacramento werd toen vastgebonden en misbruikt door een gemaskerde inbreker. Het blijkt nu DeAngelo te zijn geweest.

Eerst richtte de seriemoordenaar zich vooral op vrouwen die alleen of met hun kinderen waren. Enige tijd daarna veranderde hij zijn werkwijze en werden ook stelletjes het slachtoffer. De mannen werden vastgebonden en moesten liggen op hun buik. De Golden State Killer stapelde vervolgens borden op hun rug en dreigde beiden te vermoorden als hij het servies zou horen vallen. Vervolgens misbruikte hij de vrouw. De seriemoordenaar zal de rest van zijn leven doorbrengen in de gevangenis.