Monteur geldautomaat verdacht van in scène zetten ontvoering na grote geldroof bij bank

De politie heeft een storingsmonteur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een groot geldbedrag uit een bank in Aalten en het in scène zetten van een ontvoering.

De 37-jarige man uit Arnhem verklaarde op 23 maart dat hij op de N318 nabij het viaduct bij Varsseveld rond 14.00 uur werd klemgereden en gedwongen om achter in zijn eigen witte busje te stappen. De monteur was op dat moment onderweg naar een geldautomaat in Aalten. Hij zou ruim een uur later in zijn bus zijn achtergelaten aan De Gaarde in Doetinchem.

Later die dag ontdekte de Rabobank aan de Hofstraat in Aalten dat er een grote som geld gestolen was. Hoe de dief of dieven bij het geld gekomen zijn is niet direct duidelijk. Er was geen sprake van schade of braaksporen.

De recherche stelde een uitgebreid onderzoek in en al snel ontstonden er twijfels over de aangifte van de monteur. Het slachtoffer werd zelf verdachte en is uiteindelijk aangehouden door de politie. Ook een andere 37-jarige Arnhemmer is opgepakt. Beide mannen zijn inmiddels heengezonden maar blijven wel verdachte in deze zaak.