In Brazilië wordt momenteel onderzocht of politieagenten achter het bloedbad van afgelopen week in São Paulo zitten. De agenten hebben mogelijk uit wraak voor de dood van twee collega’s, achttien mensen vermoord.

De moorden werden in de nacht van donderdag op vrijdag in een tijdsbestek van een paar uur gepleegd. Negen mensen raakten gewond bij het extreme geweld. Volgens de autoriteiten is er geen duidelijk verband tussen de slachtoffers en hebben de daders gewoon iedereen doodgeschoten die ze te pakken konden krijgen. Een aantal van de slachtoffers zou betrokken zijn in het criminele circuit. Maar veel ook niet. Zie video van één van die vele moorden.

De agenten die hier mogelijk bij betrokken waren zijn op non-actief gesteld. De Braziliaanse autoriteiten maken zich zorgen over de vele wraakacties die gepleegd worden door de politie. Vorige maand werden nog 35 mensen doodgeschoten waarvan nu ook onderzocht wordt of agenten hiermee te maken hadden. Dat zou ook een wraakactie zijn geweest na de dood van een collega.

Dat agenten in Brazilië het niet zo erg vinden om verdachten ter plekke door hun hoofd te schieten bewijst de video hieronder. Klik op het plaatje voor de videobeelden.

Braziliaanse motoragent schiet verdachten ter plekke door het hoofd (klik op foto voor video)

Braziliaanse motoragent schiet verdachten ter plekke door het hoofd (klik op foto voor video)