Moordenaar bekent in brief dubbele moord waarvoor een ander levenslang kreeg

Een Britse moordenaar heeft een dubbele moord op een moeder en kind bekend. Een andere man zit voor die dubbele moord een levenslange gevangenisstraf uit.

De 53-jarige Levi Bellfield zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit voor een moord uit 1996 op een meisje van 13, de moord op twee jonge vrouwen in 2003 en 2004 en een poging tot moord op een jonge vrouw in 2004. De moordenaar heeft een brief geschreven aan zijn advocaat waarin hij aangeeft verantwoordelijk te zijn voor de moord op de 45-jarige Lin Russel, haar 6-jarige dochter Megan en een poging tot moord op haar dochter Josie.

Het slachtoffer werd in 1996 in Kent aangevallen toen ze aan het wandelen was met haar dochters. Er werd aandacht besteed aan de zaak en na een uitzending van de Britse Opsporing Verzocht kwam de drugsverslaafde Michael Stone in beeld bij de politie. Hij ontkende betrokken te zijn bij de dubbele moord maar werd in 1998 toch veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

‘Ik bied hem en de familie Russell mijn excuses aan voor mijn afschuwelijke daad’, schrijft Bellfield in een vier pagina’s tellende brief aan Stones advocaat. ‘Ik had in mijn gewelddadige periode een stoornis in mijn hoofd.’ De moordenaar geeft aan bereid te zijn met de politie te praten en verklaringen af te leggen. De advocaat van Stone verwacht dat Bellfield schuld zal bekennen en zodra hij aangeklaagd wordt moet zijn cliënt op borgtocht worden vrijgelaten.