‘Moordplannen om oud-president Bush te liquideren ontdekt bij onderzoek FBI’

De FBI zegt een moordaanslag op oud-president George W. Bush te hebben verijdeld.

De plannen zouden aan het licht zijn gekomen tijdens een huiszoeking in maart van dit jaar. De Irakees Shihab Ahmed Shihab Shihab uit Ohio zou volgens de FBI de oud-president hebben willen doden als wraak voor de oorlog in Irak. De FBI ontdekte de moordaanslag met behulp van twee informanten en door Shihabs WhatsApp-gesprekken te monitoren.

Tegen één van de informanten zou de verdachte hebben gezegd actief betrokken te willen zijn bij het vermoorden van Bush. Of hij zelf hierbij om het leven zou komen maakte voor Shihab niet uit. Verder zou hij ook hebben geïnformeerd naar hoe hij vier IS-strijders uit Irak, Egypte, Turkije en Denemarken naar de Verenigde Staten kon krijgen en het land binnen kon smokkelen.

Een woordvoerder van Bush laat weten dat de oud-president niet heel erg onder de indruk is van de moordplannen. ‘President Bush heeft alle vertrouwen van de wereld in de Amerikaanse Secret Service en politie- en inlichtingendiensten.’ De verdachte zit vast en de FBI wil verder niet inhoudelijk reageren inzake de verijdelde moordplannen.