Foto ter illustratie.

Moordverdachte gepakt na vondst lichaamsdelen kinderen in koffers gekocht op veiling

De vondst van stoffelijke resten van kinderen in koffers Nieuw-Zeeland, heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Een familie kocht vorige maand in het Nieuw-Zeelandse Auckland een opslagbox op een veiling, omdat de eigenaar zijn huur niet meer betaalde. Kopers mogen de spullen niet grondig bekijken voor ze kunnen bieden. Zodoende kocht de familie de opslagbox zonder te weten wat er precies in lag. Eenmaal thuis werd de gruwelijke ontdekking gedaan.

In koffers werden lichaamsdelen gevonden. De politie is direct ingeschakeld en heeft een onderzoek gestart. Het bleek na forensisch onderzoek dat de lichaamsdelen afkomstig zijn van twee kinderen die tussen de vijf en tien jaar geweest hebben moeten zijn.

Nu is er een verdachte getraceerd en aangehouden in Zuid-Korea. Het gaat om een 42-jarige vrouw, die verdacht wordt van moord op de twee kinderen. Wat haar relatie is met de kinderen (mogelijk moeder) is niet bekendgemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet en de verdachte wordt verhoord.