Moordzaak klein meisje (8) na 38 jaar eindelijk opgelost door DNA-match

In de Verenigde Staten is een moordzaak na 38 jaar eindelijk opgelost.

Het gaat om de cold case rond het 8-jarige meisje Kelly Ann Prosser. Het meisje verdween op 20 september 1982 toen ze van haar school in Columbus, in de staat Ohio, naar huis liep. Twee dagen later werd haar lichaam niet ver van waar ze laatst was gezien aangetroffen in een maïsveld.

‘Dit was een zaak die de politie al geruime tijd wilde oplossen. Alle onderzoekers voelden zich persoonlijk zeer betrokken bij deze zaak’, aldus politiechef Greg Bodker. Er werd destijds DNA gevonden en daarmee is de zaak nu opgelost.

De dader blijkt de inmiddels overleden Harold Warren Jarrell te zijn. De man kwam niet eerder voor in het moordonderzoek, maar bleek eerder veroordeeld te zijn voor het ontvoeren van een ander 8-jarig meisje, in 1977. Hij werd in 1982 vrijgelaten, ruim een half jaar voordat Kelly Ann werd ontvoerd, misbruikt en vermoord.

Eerder werd in 2014 het DNA in een databank gestopt en vergeleken, maar daar kwam geen resultaat uit. Na nieuw onderzoek in samenwerking met een forensisch bedrijf kon met behulp van een stamboom en DNA-gegevens van Jarrell’s familie wel een match gemaakt worden. De dader is in 1996 al overleden maar voor de familie is er nu eindelijk duidelijkheid wie er verantwoordelijk was voor haar dood.