© crime-nieuws.nl

Motoragent door grote groep bedreigd en belaagd na controle motorscooter zonder kenteken

In Emmen is een politieagent bedreigd, belaagd en gewond geraakt.

De motoragent was zondagmiddag rond 16.00 uur aanwezig bij een scootermeeting aan de Huygensstraat na een melding van overlast. Een grote groep was aanwezig en de agent controleerde de bestuurder van een motorscooter. De 20-jarige man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed op een motorscooter zonder kentekenplaat. Hierop nam de agent het voertuig in beslag.

Toen de agent met de bestuurder hierover in gesprek was, kwam een grote groep personen dreigend op hem af en sloten hem in. Ze riepen daarbij volgens de motoragent onder meer ‘pak hem’. Er kwamen vervolgens meerdere personen op de agent af en belaagden hem. Bij het duwen liep de agent letsel op aan zijn rug en hand. De bestuurder van de motorscooter ontkwam in de commotie. Zijn gegevens zijn bij de politie bekend. Vermoedelijk kwamen de aanwezigen vanuit verschillende delen van Noord-Nederland, waaronder Groningen.

De motorscooter die de agent in beslag wilde nemen, werd in het gedrang weer meegenomen door mensen uit de groep. Toen de agent met zijn pepperspray dreigde, viel de groep uiteen en renden de aanwezigen snel weg toen ook meerdere eenheden arriveerden. Er zijn daarna nog een aantal scooterbestuurders gecontroleerd en kentekens genoteerd. De agent hoefde zich gelukkig niet te laten behandelen aan zijn verwondingen.