Munitie, explosieven en No Surrender kleding gevonden bij doorzoeking boerderij. © Politie

Munitie raketwerper, kogels automatische vuurwapens en No Surrender kleding bij inval boerderij

De politie heeft in een boerderij aan de Welbergsedijk in Welberg een grote hoeveelheid explosieven en munitie voor zware automatische vuurwapens gevonden. Bij de actie is onder meer een lid van motorclub No Surrender aangehouden.

Agenten deden in verband met een lopend onderzoek op donderdagavond een inval op het terrein. De politie hield rekening met de mogelijke aanwezigheid van drugs maar troffen tijdens de zoeking verschillende explosieven aan. Het bleek te gaan mortieren. Verder bleken er ook nog honderden patronen voor automatische vuurwapens gevonden.

Na de vondst is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ter plaatse gekomen voor onderzoek. De bewoner van het pand is direct aangehouden en vastgezet. Agenten gingen verder met de doorzoeking op het terrein en troffen in een van de loodsen nog verschillende vestjes en andere attributen van motorclub No Surrender aan.

In Tholen is rond 2.30 uur een tweede verdachte aangehouden in verband met deze zaak. De arrestatie werd uit voorzorg uitgevoerd door een arrestatieteam. Het gaat om een 48-jarige man uit Steenbergen, die, volgens de politie, actief lid is van de motorclub No Surrender. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.