Verdachten mysterieuze schietpartij aangehouden in auto vol kogelgaten en hulzen

In Rotterdam zijn zondagochtend na een achtervolging door de stad een man en vrouw aangehouden. De politie vermoedt dat het tweetal betrokken is geweest bij een schietpartij omdat er onder meer kogelgaten in de auto zaten.

Rond 04.00 reden de verdachten, een 34-jarige Rotterdammer en een 32-jarige vrouw uit Tilburg, met hoge snelheid door IJsselmonde waarop agenten de auto aan de kant zetten. In eerste instantie leken ze mee te werken tot de agenten uitstapten en ze er in hoge snelheid vandoor gingen.

Het voertuig werd door meerdere politiewagens en een politiehelikopter achtervolgd. Op de Louis Pregerkade stopte de auto en probeerden de man en vrouw te voet te vluchten. Onderweg gooide de man onder meer een patroonhouder in het water. Het tweetal kwam niet ver en kon door de politie worden aangehouden.

In de auto waar ze mee vluchten troffen agenten in de voorruit meerdere kogelgaten aan en binnen werden kogelhulzen gevonden. Hierdoor denkt de politie dat de man en vrouw betrokken zijn geweest bij een schietpartij. Waar en wanneer die mysterieuze schietpartij heeft plaatsgevonden is vooralsnog niet bekend. De man en vrouw zitten vast voor onderzoek.