‘Ndrangheta kopstuk ‘cocaïnekoning van Milaan’ na 23 jaar op de vlucht opgepakt

In de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo is een van de meest gezochte criminelen van Italië opgepakt. De ‘Ndrangheta kopstuk stond bekend als ‘cocaïnekoning van Milaan’ en werd al 23 jaar gezocht.

Rocco Morabito is een vooraanstaand lid van de ‘Ndrangheta, de maffia uit Calabrië. In zijn thuisland wordt Morabito ervan beschuldigd grote hoeveelheden cocaïne te hebben gesmokkeld. Toen de autoriteiten in 1994 de maffioso wilden arresteren vluchtte hij naar Brazilië.

Naar verluidt zou hij daar jaren doorgebracht hebben waarna hij weer naar Uruguay is verhuisd. Meer dan tien jaar heeft hij in de zuidelijke badplaats Punta del Este gewoond met een valse Braziliaanse identiteit. Morabito woonde daar onder de naam Francisco Capeletto.

Bij een huiszoeking in zijn villa vond de politie onder meer een vuurwapen, dertien mobiele telefoons en 150 pasfoto’s in verschillende vermommingen. Verder lagen er twaalf creditcards en een grote hoeveelheid contant geld. De man zit vast en wordt spoedig uitgeleverd aan Italië waar hij een celstraf van 30 jaar uit moet zitten.