‘Ndrangheta kopstuk geliquideerd in Rome

In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari is in Rome een kopstuk van de ‘Ndrangheta geliquideerd. De 67-jarige Vincenzo Femia is doorzeefd met kogels toen hij door een buitenwijk van Rome reed. Hij is door zeker negen kogels geraakt in zijn hoofd en buik.

Vincenzo Femia was decennia lang aan de top van de Romeinse afdeling van de clan San Luca, één van de gewelddadigste mafia clans van de ‘Ndrangheta.

De politie vond Femia met zijn hoofd op het stuur terwijl zijn motor nog draaide. Zijn auto was doorzeefd met kogels alle ramen waren gesneuveld. Volgens Italiaanse media zou hij in een hinderlaag gelokt zijn door meerdere schutters.

De ‘Ndrangheta kopstuk is in het verleden veroordeeld voor zware misdaden zoals lidmaatschap van een criminele organisatie, wapenbezit, pogingen tot moord en internationale drugshandel. Ook wordt hij gelinkt aan de meedogenloze moord in een restaurant in Duisburg. Daar werden zes leden van een rivaliserende maffiaorganisatie koelbloedig doodgeschoten.

In 2009 werd ene Giovanni Strangio aangehouden in Diemen omdat hij vermoedelijk één van de schutters was. Hij is tot levenslang veroordeeld voor de slachtpartij. Drie andere verdachten kregen straffen van 9 tot 12 jaar.