De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Nederlander aangehouden in Italië voor dubbele liquidatie op Dominicaanse Republiek

In Italië is een Nederlander aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dubbele liquidatie op de Dominicaanse Republiek.

Volgens Italiaanse media is de 61-jarige C.A.L. die geboren werd op Curaçao aangehouden in Venetië. De aanhouding vond op 28 juli plaats in een hotel nadat de verdachte uitgebreid werd gevolgd en geobserveerd door de politie. De aanhouding werd gedaan op verzoek van de Dominicaanse Republiek en was in samenwerking met Interpol.

In juni 2017 werden de lichamen van de Amsterdammers, Rachid Benbouker (33) en Cuma Ceviz (36), aangetroffen in een kuil op een suikerrietplantage. De slachtoffers bleken na onderzoek met vuurwapengeweld om het leven te zijn gebracht. Het onderzoeksteam gaat er vanuit dat de dubbele liquidatie te maken heeft met een conflict tussen drugssmokkelaars.

In verband met het onderzoek werd eerder al een Brit aangehouden op het vliegveld van Medellin. De 36-jarige Michael J.M. uit Liverpool wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dubbele moord op de Nederlanders.