© US Army via Wikimedia Commons

Nederlander aangehouden na schietpartij en inrijden op Belgische politie met Golf GTI

De Belgische politie heeft een Nederlander aangehouden voor een schietpartij en het inrijden op de politie met een Golf GTI.

Een woning aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne werd in de nacht van 7 augustus 2021 onder vuur genomen met een vuurwapen. De bewoners waren aanwezig maar niemand raakte gewond. De politie werd gebeld en er is een onderzoek ingesteld. Op camerabeelden was te zien hoe de dader te voet arriveerde bij de woning en meerdere keren schoot op de gevel. Er waren aanwijzingen dat de schutter zich vervoerde in een witte Volkswagen Golf GTI met een vervalste Nederlandse kentekenplaat.

Naar aanleiding van de schietpartij werd er die nacht een actie gehouden in de omgeving waarbij agenten voertuigen controleerden. Hierbij reed de Golf in op de aanwezige agenten. De politie kon een aanrijding verhinderen en schoot een kogel af op de auto. De bestuurder kon op dat moment ontkomen en vluchtte weg richting Nederland. Er werd een achtervolging gestart die later werd overgenomen door de Nederlandse politie met inzet van een helikopter. In Rotterdam heeft de bestuurder zijn auto achtergelaten en is hij te voet gevlucht. In het voertuig werden wel het rijbewijs en de identiteitskaart van de verdachte teruggevonden.

Op basis van de informatie over de wagen, de camerabeelden en de resultaten van het DNA-onderzoek die in het gerechtelijk onderzoek werden onderzocht, kwam de verdachte in beeld. In samenwerking met de Nederlandse politie en FGP werd de 25-jarige man in zijn woning gearresteerd. Vorige week werd hij uitgeleverd aan België waar hij verdacht wordt van onder meer poging moord, poging doodslag en deelname aan een criminele organisatie.