Nederlander aangehouden voor schietpartij met machinegeweer in bordeel Marbella

Een Nederlander is in Oslo aangehouden voor een schietpartij met een machinegeweer in een bordeel in de Spaanse stad Marbella. Tegen de man was een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd.

Op 10 september werd de 30-jarige verdachte in een bordeel in Marbella in elkaar geslagen door vier andere mannen. Volgens de Spaanse politie ging het slachtoffer weg en kwam later terug met een machinegeweer. Er ontstond een schietpartij waarbij er over en weer kogels werden afgevuurd.

Na de schietpartij ging de Nederlander er in een auto vandoor. De andere betrokkenen zijn in het bordeel gearresteerd door de politie. Eén van de verdachten bleek een Fransman te zijn die werd gezocht voor moord en drugs- en wapenhandel. Bij huiszoekingen werden onder meer zes luxeauto’s, pistolen, mobiele telefoons, kentekenplaten en een drone in beslag genomen.

Een dag na de schietpartij werd de auto van de Nederlandse verdachte uitgebrand teruggevonden. Op 21 december werd hij aangehouden in Oslo. De man probeerde nog een vals Nederlands paspoort te laten zien maar dat heeft niet gewerkt. Na de aanhouding bleek dat hij zelfs opzettelijk zijn vingertoppen heeft verbrand om identificatie via vingerafdrukken onmogelijk te maken. De verdachte zit vast en wacht op uitlevering aan Spanje.