De Spaanse politie heeft een Nederlander aangehouden die verdacht van betrokkenheid bij een ontvoering in het criminele milieu. Het slachtoffer werd meegenomen vanwege een drugsschuld.

Agenten kwamen in actie na een tip van een medewerker van een bedrijf waar het slachtoffer zijn auto probeerde over te schrijven. Dit deed hij onder dwang om zijn schuld af telossen. Eerder had de man in een onbewaakt moment kans gezien om de medewerker te vragen alarm te slaan.

Na de tip stelde de politie een onderzoek in en heeft de verdachten enige tijd geobserveerd. Toen het slachtoffer een afspraak had met zijn schuldeiser werd de man ontvoerd. De politie deed vervolgens een inval in een woning in badplaats Benalmádena. Daar werd het slachtoffer met twee Fransen aangetroffen. Verder onderzoek leidde ook nog naar de Nederlander die ook werd opgepakt.

Tijdens een doorzoeking in de woning werd een wietkwekerij, wapens, elektronica en drugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zitten allen vast en de Spaanse recherche gaat verder met het onderzoek. Over het slachtoffer zelf zijn geen details bekendgemaakt.

Een deel van de aangetroffen spullen in de woning in Benálmadena. © Guardia Civil